فراتر از تجربه

در اینجا از هر دری سخن می گوییم.

فراتر از تجربه

در اینجا از هر دری سخن می گوییم.

پر کردن دندان در بارداری خطرناک است؟

پر کردن دندان در بارداری خیلی از اوقات پیشنهاد نمی‌شود. در حقیقت زمانی که بیمار به دندانپزشک به جهت ترمیم دندان‌های خود مراجعه می‌کند، پیشنهاد متخصص عدم انجام آن در بارداری است. با این حال بیماران زیادی هستند که در این دوران قصد انجام ترمیم دندان‌های خود را دارند.

اما آیا واقعا پرکردن دندان در بارداری خطرناک است؟ اصلا آیا انجام چنین درمانی برای بیمار ضروری خواهد بود؟ در صورتی که بیمار بخواهد در بارداری برای ترمیم دندان خود اقدام کند، بهترین بازه چه زمانی است؟ در ادامه تمامی موضوعات و سوالاتی از این دست را پاسخ خواهیم داد. همراه ما باشید!

پر کردن دندان در بارداری خطرناک است؟

ترمیم دندان یکی از خدمات ساده‌ای است که معمولا هم عارضه جدی برای بیماران به همراه ندارد. با این حال در دوران بارداری به دلیل حساسیتی که جنین به داروها و ترکیبات مختلف دارد، ممکن است با خطراتی همراه باشد. به ویژه در ماه‌های ابتدایی بارداری، به هیچ عنوان دندانپزشکان زیر بار انجام ترمیم دندان نخواهند رفت.

البته دقت کنید که در همین ماه‌ها هم اگر پرکردن دندان انجام شود، ممکن است مشکل چندان برای بیمار و فرزندش ایجاد نشود. با این حال دندانپزشکان برای آنکه ریسک آن را پایین آورند، از انجام درمان خودداری می‌کنند.

پر کردن دندان در بارداری ضروری است؟

دندانپزشکان معمولا زمانی خدمات درمانی خود را به بیمار باردار ارائه می‌کنند که بدانند برای فرد ضروری است. به عنوان مثال اگر عفونت یا درد شدیدی وجود داشته باشد، عصب کشی یا حتی کشیدن دندان انجام می‌شود. البته سعی خواهد شد همین درمان‌ها نیز در بازه ایمن ارائه شود.

با توجه به احتمال بروز عوارض پرکردن دندان در بارداری و عدم اورژانس بودن شرایط بیمار در چنین مواقعی، دندانپزشکان خیلی توصیه‌ای بر انجام آن نخواهند داشت. البته گاهی اوقات به دلیل وسعت پوسیدگی و نزدیکی آن به پالپ دندان، ممکن برای جلوگیری از درد در ماه‌های آینده، در بازه ایمن کار بیمار انجام شود.

بهترین زمان برای پر کردن دندان در بارداری

با توجه به خطراتی که ترمیم دندان در بارداری ممکن است به همراه داشته باشد، یک بازه ایمن برای انجام آن در نظر گرفته می‌شود. بیمارانی که به هر دلیلی قصد پر کردن دندان خود را دارند، می‌توانند در این بازه با خیال راحت اقدامات لازم را انجام دهند.

البته باز هم تاکید می‌شود که ترمیم دندان یک درمان ضروری و اورژانسی برای مادر باردار نیست. به همین علت در صورتی که مقدار پوسیدگی کم باشد، حتما می‌توان با رعایت بهداشت آن را در همان اندازه نگه داشت و تا پایان بارداری صبر کرد. در غیر این صورت توصیه بر آن است که در ماه‌های چهارم تا ششم برای دریافت خدمات بدون ریسک، به دندانپزشک مراجعه کنید.

عوارض پرکردن دندان در بارداری

پر کردن دندان در بارداری اگر در بازه ناایمن انجام شود، برای مادر یا جنین مشکلاتی به همراه خواهد داشت. در ماه اول تا سوم این احتمال وجود دارد که اختلالاتی در رشد اندام‌های جنین ایجاد شود. همچنین گاهی اوقات مشکلات ذهنی کودکان به دلیل استفاده از ترکیبات پرخطر در این بازه اتفاق می‌افتد.

همچنین اگر مادر در ماه‌های 7 تا 9 بارداری برای دریافت چنین خدماتی اقدام کند، ریسک بروز مشکلاتی برای خودش وجود خواهد داشت. به عنوان مثال افزایش فشار خون ناگهانی در مادر گاهی اوقات اتفاق می‌افتد و حتی سبب زایمان زودرس می‌شود. به علاوه گاهی کاهش فشار خون در موقعیت دراز کشیده یونیت دندانپزشکی برای برخی از بیماران قابل انتظار است.

جمع‌بندی

پر کردن دندان در بارداری بیشتر زمانی توصیه می‌شود که وضعیت پوسیدگی ریسک بروز علائم عفونت و درد را در ماه‌های آینده به همراه داشته باشد. در واقع دندانپزشک درمان آن را برای مادر بارداری در سه ماهه دوم ضروری بداند. بنابراین توصیه می‌شود در ماه‌های چهارم تا ششم دندان‌های مادر تحت معاینه قرار بگیرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد